spouwmuur isolatie

Veelgestelde vragen


Veelgestelde vragen over isolatie

  • Heeft isolatie gevolgen voor de ventilatie in mijn huis?

    Ja, door het aanbrengen van isolatie worden kieren gedicht en is uw woning dus minder goed geventileerd. Hierdoor wordt het vochtiger in huis. Zorg daarom voor een goede ventilatie.

  • Wat is het isolerend vermogen van isolatiemateriaal

    Het isolerend vermogen van isolatiemateriaal (afhankelijk van de dikte en de soort) wordt uitgedrukt in R-waardes. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. 


    De som van de R-waardes van de verschillende materialen in een bepaalde constructie is de Rc-waarde. 

  • Wanneer kom ik in aanmerking voor subsidie
  • Ervaar ik overlast als ik mijn spouwmuur laat isoleren?

    De werkzaamheden voor het vullen van de spouw gaan allemaal van buitenaf. Hierbij gaat het onder andere om het boren van gaten, het vullen van de spouw en daarna het opvullen van de gaten. Behalve het geluid heeft u dus geen overlast in de woning zelf. 

  • Hoe lang duurt het om isolatie te installeren?

    In de meeste gevallen kost het een dag om isolatie te installeren. Zodra u een adviesgesprek met één van onze professionals heeft gehad, wordt u direct geïnformeerd over de geschatte installatietijd.

  • Hoeveel kost isolatie?

    Dat hangt van een aantal dingen af. Denk hierbij aan het aantal vierkante meters, het soort materiaal en de dikte van het materiaal. Ieder huis is anders, en iedere offerte verschilt. Voor spouwmuurisolatie zou u bijvoorbeeld kunnen rekenen op een prijs tussen de € 15,- en € 35,- per m2. 

  • Wat is het nut van een adviesgesprek?

    Tijdens een adviesgesprek checkt de isolatiespecialist uw woning en kan hij of zij u alles vertellen over uw woning en de voor- en nadelen van hiervan. Hierna ontvangt u een offerte op maat en passend bij uw situatie. Dit geeft u inzicht in de grootte van uw eenmalige investering, uw jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. 

  • Tot in welke mate moet ik mijn woning isoleren?

    De hoeveelheid isolatie die voor uw huis wordt aanbevolen, hangt af van de locatie van uw woning, de specifieke woningeigenschappen en de bouwperiode van uw huis. Over het algemeen geldt dat hoe ouder een woning is, hoe meer isolatie het huis nodig zal hebben.

  • Wat zijn koudebruggen?

    Koudebruggen zijn plekken waar thermische isolatie onderbroken wordt. Hierdoor gaat er warmte verloren en kunnen er vochtplekken ontstaan. Koudebruggen komen bijvoorbeeld voor in spouwmuren wanneer er door slordig metselwerk een verbinding is tussen het binnen- en het buitenspouwblad.

  • Mijn muur is geverfd, is spouwmuurisolatie nu wel geschikt?

    Voor woningen waarvan de buitenmuur geverfd is, of woningen die gebouwd zijn met geglazuurde bakstenen, kan het voorkomen dat er vocht ophoopt achter de buitenmuur, omdat de stenen niet kunnen ademen. De muur is dan niet damp-open. In het geval van bevriezing, kan dit voor schade zorgen. Dit wordt goed gecheckt tijdens het adviesgesprek.

  • Is vloerisolatie ongezond?

    Nee, in tegenstelling juist. Door vloerisolatie aan te brengen, ontstaan er veel minder schimmels, stof, dampen en vocht, welke normaal gesproken vanuit de kruimpruimte de woning in zouden zijn getrokken. Hierdoor ontstaat er dus juist een gezondere leefomgeving. 

  • Wat is de levensduur van isolatiemateriaal?

    Als isolatiemateriaal van goeie kwaliteit op de juiste manier geïnstalleerd wordt, is het in principe te gebruiken voor de levensduur van de woning. De levensduur van het materiaal is afhankelijk van het beginmateriaal. Zo hebben materialen met glas als basis de langste levensduur.

Share by:
Duurzame aannemer voor isolatie en renovatie